Icon-feather-arrow-leftGo back

Spendeer de tijd die je dit jaar in je eentje doorbrengt wat vaker aan self-care

22 self-care ideeën voor 2022

Self-care kan, afhankelijk van de persoon en waar diegene op dat moment behoefte aan heeft, veel verschillende vormen aannemen. Het doel van self-care is echter voor iedereen hetzelfde; onszelf de gelegenheid geven om te doen waar we ons goed bij voelen. Zelfs al is het maar om het feit dat we voor onszelf zorgen. En self-care heeft niet alleen maar fysieke voordelen. Het is een geweldige manier om zelfliefde te ontwikkelen, om comfortabeler te worden in ons eigen gezelschap. Gezien het feit dat de pandemie (in elk geval terwijl ik dit schrijf) onze dagelijkse levens nog altijd stevig in zijn greep houdt, zou ik iedereen raden om de tijd die je dit jaar in je eentje doorbrengt te besteden aan self-care. Hieronder heb ik 22 self-care ideeën voor 2022 op een rijtje gezet. Er zit van voor iedereen wel wat tussen, ongeacht je levensstijl of persoonlijke voorkeuren.

self-care ideeën
Leestijd: 3 minuten |

22 self-care ideeën om dit jaar te proberen

#1. Trek erop uit voor een wandeling. Zo ga je in 7 stappen naar een mindful wandeling.

#2. Neem een warm bad of een douche. Pak je favo douche olie of scrub erbij. Dit is meteen een uitstekende gelegenheid om te beginnen met mediteren in de douche.

#3. Bestel afhaal. Kies je favoriete restaurant (support your local businesses!) en bestel alles dat je wil. Bonuspunten als ze genoeg bestek of eetstokjes meegeven voor twee of meer mensen. Wat er overblijft kun je morgen eten – of je kunt die aardige buurman vragen of hij trek heeft.

#4. Huil. Echt waar. Hou je niet in. Gooi alles eruit. Je zult je zoveel lichter voelen.

#5. Probeer ademhalingsoefeningen. Als je niet weet waar je moet beginnen, kijk dan eens naar deze super makkelijke ademhalingstechnieken voor beginners.

#6. Begin met mediteren als je dat nog niet doet. Deze 5 meditatietechnieken voor beginners helpen je wel een eindje op weg.

#7. Doe aan yoga. Nog nooit yoga gedaan? Zoek wat beginnersvideo’s op YouTube en probeer het gewoon. Zolang je nooit voorbij je eigen fysieke grenzen gaat kan er weinig misgaan, zelfs zonder begeleiding (wil je serieus aan de dag dan is het wel aan te raden om ‘echt’ les te nemen, zodra het weer kan).

#8. Was je lakens. Dit doe je natuurlijk sowieso al, want slaap hygiëne is belangrijk. Maar probeer er eens wat extra aandacht aan te besteden. Lucht je matras, klop je kussens op en haal je duurste lakens uit de kast. En zorg dat je een douche neemt voordat je naar bed gaat. Er is niets heerlijkers dan schoon onder schone lakens kruipen!

#9. Geef jezelf een complimentje. Kijk in de spiegel terwijl je het doet. En blijf die complimentjes herhalen tot ze doordringen.

#10. Kijk een van je guilty pleasures. Kun je een tv-serie of film bedenken waarvan anderen je zouden uitlachen als ze wisten dat je die keek? Ga dat kijken. En voel je er vooral niet schuldig over!

#11. Omarm JOMO. Heb je weleens last van de Fear Of Missing Out (FOMO), probeer dit dan om te zetten in een positievere mindset. Dit noem ik de Joy Of Missing Out (JOMO). Geloof me, je kunt echt genieten van je tijd alleen als je niet langer constante bevestiging van anderen nodig hebt.

#12. Ervaar hoe fijn stilte kan zijn. Dit is waarom intermitterende stilte misschien wel de perfecte meditatievorm voor je is.

#13. Deactiveer je social media account. Je hoeft hem niet te verwijderen. Deactiveer ‘m gewoon een dag. Of twee. En kijk eens hoe je je daarbij voelt. Dit kan helpen om bewuster om te gaan met tijd en technologie.

#14. Schrijf iemand een brief. Waarschijnlijk is het al even geleden dat je dat voor het laatst hebt gedaan. Kies iemand die je mist, of iemand waar je al een tijdje weer contact mee wilt zoeken. Maak je niet druk om spelling en grammatica. Begin gewoon met schrijven en schrijf vanuit je hart. Het zal je verbazen hoe goed dit helpt om gebeurtenissen te verwerken. Je moet alleen niet vergeten de brief te versturen!

#15. Breng wat Feng Shui in je huis. Zo kun je Feng Shui gebruiken als pad naar mindfulness.

#16. Luister naar muziek. Wat voor muziek? Wat het ook is dat je raakt!

#17. Dans. Staan er toevallig wat uptempo nummers tussen op je playlist? Kom van de bank af en dans alsof niemand kijkt. Je kat/hond zal je echt niet veroordelen.

#18. Zing. Dit doe ik het liefste in de auto, omdat ik daar om de een of andere reden een goede akoestiek heb (en toegegeven, de beste geluidsinstallatie). Maar je kunt zingen waar je maar wilt!

#19. Speel met een huisdier. Als je zelf geen huisdier hebt, ga dan op bezoek bij een vriend(in) die dat wel heeft. Je kunt ook overwegen om vrijwilligerswerk te doen bij je plaatselijke dierenasiel.

#20. Vertraag. Deze 7 tips helpen je om te beginnen met leven in het heden.

#21. Kom uit je comfort zone. Het idee van uit je comfort zone komen lijkt wellicht wat misplaatst in deze lijst. Maar neem dit nu maar van me aan! Door iets te doen dat je eng vindt, of iets dat je normaal gesproken niet zo doen, creëer je ruimte voor jezelf om te groeien. Je ontwikkelt ook veerkracht, wat je weer helpt om tegenslagen in het leven beter aan te kunnen. Als je het moeilijk vindt, vraag dan aan een vertrouwde vriend(in) om je uit te comfort zone te trekken. Dit heb ik recentelijk zelf gedaan, en hij maakte zijn belofte waar. Ik heb nergens spijt van!

#22. Trakteer jezelf. Shop onze The Watch Now horloges en kies je favoriet. Je hebt geen excuus nodig om een cadeautje voor jezelf te kopen. En als jij vindt van wel, beschouw het dan maar als een vervroegd cadeautje voor Valentijnsdag.

Recommended Posts