Icon-feather-arrow-leftGo back

Je perceptie van geld heeft veel invloed op hoe je realiteit substantieert

Mindfulness voor het manifesteren van financiële zekerheid

Heb je weleens het gevoel dat je genetisch voorbestemd bent om arm te zijn? Je bent niet de enige. Als je heel hard werkt maar het niet wil lukken om uit een zorgelijke financiële situatie te komen dan kan dat ontzettend frustrerend zijn. Soms is hard werken simpelweg niet genoeg; het kan zijn dat er iets op onderbewust niveau zit dat je ervan weerhoudt om financiële gemoedsrust te realiseren. Het is wetenschappelijk bewezen dat onze overtuigingen een enorme impact hebben op onze realiteit. De manier waarop we naar ons leven kijken substantieert hetgeen we geloven. Simpel gezegd: als je er (onbewust) van overtuigd bent dat je altijd arm zult blijven, dan zul je hoogstwaarschijnlijk geen rijkdom aantrekken. Het werkt echter ook andersom: als je gelooft dat je overvloed verdient, dan kan dat jouw realiteit worden. De vraag is: hoe verander je je innerlijke overtuigingen? Het antwoord op deze vraag zal voor iedereen verschillend zijn, maar het komt allemaal neer op het trainen van je geest. In deze blogpost wil ik graag wat meer vertellen over het benutten van mindfulness voor het manifesteren van financiële zekerheid.

manifest abundance, manifesteren van financiële zekerheid
Leestijd: 3 minuten |

Mindfulness voor het manifesteren van financiële zekerheid: je perspectief veranderen

Als je onze blogpost over wat mindfulness met je hersenen doet hebt gelezen, dan weet je dat het een fantastische tool is om je eigen perspectief te veranderen. Dit is ook van toepassing op negatieve gedachten met betrekking tot je eigen financiën. Het beoefenen van mindfulness draait om het vergroten van je bewuste gewaarwording. Hoe diep je negatieve overtuigingen over geld ook zitten, je kunt je geest trainen om niet langer op een negatieve, maar op een positieve manier naar geld te kijken. Zoals ik eerder al aangaf is jouw perceptie van grote invloed op hoe je realiteit substantieert. Dus zodra je eenmaal op een positieve manier over geld na gaat denken, dan begin je je leven te zien als een bron van financieel profijt. En dat kan resulteren in het manifesteren van financiële zekerheid.

De wet van aantrekking

Je negatieve mindset over geld in een positieve veranderen is de eerste stap. De tweede stap is het daadwerkelijk manifesteren van financiële zekerheid. Als je niet echt gelooft dat het benutten van mindfulness voor het manifesteren van financiële zekerheid mogelijk is, kijk dan eens naar alles dat er geschreven is over de wet van aantrekking. Deze pseudowetenschap is gebaseerd op het idee dat zowel mensen als hun gedachten zijn opgebouwd uit pure energie. Waar bestaande negatieve energie meer negatieve energie zal aantrekken, zal bestaande positieve energie meer positieve energie aantrekken – positieve energie in de vorm van financiële zekerheid, bijvoorbeeld.

Zoals de Amerikaanse schrijver, filosoof en zakenman Charles Haanel in 1912 schreef:

“De wet van aantrekking zal je ongetwijfeld en feilloos brengen naar de omstandigheden, omgeving en ervaringen in het leven die corresponderen met je gebruikelijke, kenmerkende, predominante mentale houding.”

Een veelgemaakte misvatting omtrent de wet van aantrekking is het idee dat het de waarde van zelfdiscipline, vastberadenheid en hard werk zou bagatelliseren. Vergis je niet: je moet nog steeds gedisciplineerd en vastberaden zijn, en ja, je moet waarschijnlijk nog steeds hard werken! Als het zo simpel zou zijn als positief denken, dan zou er niet zoveel armoede in de wereld zijn. Maar wanneer je zelfdiscipline, vastberadenheid en hard werk combineert met mindfulness voor het aantrekken van financiële zekerheid, dan zou je best wel eens succes kunnen hebben.

Het belang van helderheid en nauwkeurigheid

Wanneer je besluit dat je mindfulness wil gebruiken voor het manifesteren van financiële zekerheid, dan is er iets heel belangrijks om in gedachten te houden: het belang van helderheid en nauwkeurigheid. Het komt erop neer dat je het universum gaat vragen om wat je wilt. Maar je moet heel, heel duidelijk zijn over wat het PRECIES is dat je wilt, waarom je het wilt, en waarom je het verdient. Om even een grof voorbeeld te geven: “Ik wil rijk zijn” is veel te vaag. Een betere manier om het te formuleren zou iets zijn in de richting van: “Ik ben goed in wat ik doe en ik werk heel hard. Ik ben dankbaar voor wat ik al heb en ik sta mijzelf toe om meer te hebben. Wanneer ik meer heb, heb ik genoeg om me geen zorgen te maken over mijn vaste lasten en kan ik meer tijd investeren in het steunen van de mensen om me heen.” Natuurlijk is de manier waarop je je “verzoek aan het universum” formuleert iets heel persoonlijks; het zal voor iedereen anders zijn. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je duidelijk bent over wat het is dat je wil.

Tot slot

Het benutten van mindfulness voor het manifesteren van financiële zekerheid betekent dat je eerst je mindset moet veranderen, zodat je je negatieve gedachten over geld in positieve gedachten omzet. Vervolgens moet je je focus sturen om daadwerkelijk die financiële zekerheid aan te trekken. Als je constant gefocust bent op hoe weinig geld je hebt, zal je niet meer genereren. Maar als je focust op het ontvangen van geld, dan kun je het daadwerkelijk aantrekken.

Recommended Posts