Icon-feather-arrow-leftGo back

Tijd terugwinnen

Glippen de dagen tussen je vingers door? Zo kun je je tijd terugwinnen

Heb je regelmatig het gevoel dat de dagen tussen je vingers doorglippen? Dat je de grip op je tijd verliest? Je bent de enige niet. Nu de dagen steeds korter worden, hebben vooral degenen met een eindeloze to-do lijst het gevoel dat er gewoon niet genoeg uren in een dag zitten. Non-stop doorwerken lijkt dan de enige optie. Toch is het de moeite waard om eens iets anders te proberen. Je tijd terugwinnen is namelijk wel mogelijk.

Leestijd: < 1 minuut |

Hoe kun je je tijd terugwinnen?

Het klinkt misschien te simpel om echt te kunnen werken, maar ga elke dag gewoon even wandelen. Zelfs al is het maar voor 10 minuten. Zet al je taken en verantwoordelijkheden op pauze en ga er even uit. Een stukje wandelen stuurt namelijk een signaal van overvloed naar je hersenen, in plaats van een signaal van schaarste. Het geeft je het gevoel dat je genoeg tijd hebt, dat je genoeg bent. Het gevolg is dat daarna alles veel soepeler gaat. Ook is wandelen de ideale manier om te herkalibreren tijdens je middagpauze.

Extra voordelen van deze strategie.
Elke dag een stukje wandelen lijkt echt meer tijd aan je dag toe te voegen. Het geeft je ook de gelegenheid om even je hoofd leeg te maken en een moment voor jezelf te nemen, om even te vertragen en je bewust te zijn van het moment. Als je daarna weer verder gaat met je dagelijkse bezigheden, voel je je alsof je de reset-knop hebt ingedrukt. Je bent weer fris en opgeladen. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat dagelijks wandelen goed is voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zo zouden korte wandelingetjes het risico op Alzheimer en dementie al drastisch verlagen. Daarnaast helpt het om de schadelijke effecten van te veel zitten te minimaliseren.

Tot slot.
Wil je tijd terugwinnen, dan moet je je workaholic-mindset gewoon even loslaten. Waar wacht je nog op? Klap je laptop dicht – ja, die email kan echt wel even wachten – en ga de deur uit voor een korte wandeling. Geloof ons maar: als je straks terug bent, zal alles een stuk helderder zijn.

Recommended Posts