Icon-feather-arrow-leftGo back

Balans en helderheid

Het simplificeren van je leven begint met deze 7 dingen

Het simplificeren van je leven creëert balans en helderheid en geeft je een gevoel van vrijheid. Bovendien kun je door te simplificeren afleidingen elimineren; dan wordt in het moment leven ook een stuk makkelijker. Maar het simplificeren van je leven is een vrij abstract concept. Om het wat concreter te maken hebben wij 7 dingen op een rijtje gezet waar je mee kunt beginnen als je je leven wilt vereenvoudigen. “Life is really simple, but we insist on making it complicated.” — Confucius

Leestijd: 2 minuten |

Het simplificeren van je leven begint met deze 7 dingen

#1. Je bezittingen
Te veel materiele bezittingen compliceren onze levens, in een veel grotere mate dan we denken. Ze zuigen onze bankrekening, energie en aandacht op. Ze weerhouden ons ervan om een leven te leven op basis van onze normen en waarden. Investeer wat tijd om niet-essentiële bezittingen uit je leven te verbannen; je zult er geen spijt van krijgen.

#2. Je afspraken
Heb je je dagen van ’s ochtends tot ’s avonds gevuld met afspraken? Ben je zo veel bezig met werk, thuis, evenementen, sport, hobby’s en sociale activiteiten dat je eigenlijk geen ruimte meer hebt voor jezelf? Maak jezelf dan los van de afspraken die niet in lijn zijn met wat jij belangrijk vindt in het leven.

#3. Je negatieve gedachten
Veel negatieve emoties zijn compleet nutteloos. Rancune, bitterheid, haat en jaloezie bieden slechts zelden een betere kwaliteit van leven. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen geest. Laat slechte ervaringen uit het verleden los en vervang negatieve gedachten door positieve gedachten.

#4. Je schulden
Schulden kunnen je gevangen houden. Als je het gevoel hebt dat je vastzit vanwege je schulden, zoek dan naar een manier om ervan af te komen. Slik je trots in en zoek hulp. Offer vandaag luxe op, zodat je morgen van je vrijheid kunt genieten.

#5. Je eten
Door het minimaliseren van de hoeveelheid transvetten, bewerkte granen, geraffineerde suiker, zout en andere kunstmatige ingrediënten die je binnenkrijgt, kun je op korte termijn je energieniveau verbeteren en op langere termijn je gezondheid.

#6. Je multitasking
Multitasken biedt niets meer dan de illusie van productiviteit. Daarbij heeft onderzoek uitgewezen dat het stress verhoogt. Als je altijd maar aan het multitasken bent, leer jezelf dan om te switchen naar singletasken. Ik kan je verzekeren dat je dan veel meer gedaan krijgt.

#7. Je schermtijd
Altijd maar bezig zijn met televisie, films, videogames en social media heeft een grotere impact op je leven dan je denkt. Sterker nog, het kan je leven gaan beheersen. De meeste mensen hebben dat helaas zelf niet door. De enige manier daarachter te komen is door je beeldschermen gewoon uit te zetten.

Recommended Posts