Icon-feather-arrow-leftGo back

Top 5

Top 5 mindfulness apps in 2020

Er zijn tegenwoordig talloze apps die je kunnen helpen om bewuster te leven, om rust in je hoofd te creëren of je begeleiden bij het mediteren. Het is zeker de moeite waard om meerdere apps uit te proberen om te kijken wat voor jou het beste werkt. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de 5 beste mindfulness apps in 2020 voor je op een rijtje gezet!

Leestijd: 2 minuten |

De beste mindfulness apps in 2020

#1. Headspace
Headspace is een van de meest bekende mindfulness apps; meer dan 65 miljoen mensen maken er al gebruik van. Het is de ideale app om op een hele toegankelijke manier kennis te maken met dagelijks mediteren. Je begint met een paar minuutjes per dag en bouwt dat geleidelijk op. Je kunt Headspace 10 dagen gratis uitproberen. Wil je er daarna mee verder, dan moet je een abonnement afsluiten. Dat kan per jaar (€57,99) of per maand (€12,99).

Lees meer

#2. Sway
Sway is een interactieve meditatie app, ontworpen voor ‘mindfulness on the move’. Sway gebruikt de bewegingssensoren van je smartphone om langzame, continue bewegingen te tracken en te interpreteren. Denk aan wanneer je je smartphone beweegt wanneer je in bed ligt, of wanneer je je lichaam beweegt terwijl je op de bus staat te wachten. Op basis van die interpretaties verstrekt de app kalmerende feedback om je helpen langer in beweging te blijven. Sway mag dan niet zo intensief of diepgaand zijn als Headspace, maar de kracht van de app ligt juist in de subtiliteit ervan – en het feit dat je feedback krijgt op de momenten dat je het meest behoefte hebt aan ontspanning. En de $2,99 die je voor deze app betaald is het zeker waard.

Lees meer

#3. 10% Happier
10% Happier biedt begeleide meditatie sessies van toonaangevende docenten, gericht op stress, slaap en geluk. De app is ook zeer geschikt voor beginners; de docenten begeleiden je stapje voor stapje door de basics. 10% Happier biedt ook een gratis Coronavirus Sanity Guide aan, met sessies die ook op YouTube worden geplaatst en die voor iedereen toegankelijk zijn. Je kunt de app zelf 7 dagen gratis uitproberen. Wil je er daarna mee verder, dan betaal je $99 per jaar voor een abonnement.

Lees meer

#4. Calm
Calm biedt een breed scala aan mindfulness tools, met onder andere ademhalingsoefeningen, rustgevende muziek en meditatie tips. Je meditatie sessies worden gepersonaliseerd op basis van je persoonlijke doelen (zoals beter slapen, meer zelfvertrouwen opbouwen of stress verminderen). Net als Headspace biedt Calm een gratis basiscursus meditatie. De meer gevorderde sessies vereisen een abonnement, beginnend bij $14.99 per maand.

Lees meer

#5. Buddhify
Buddhify is een app die speciaal is ontworpen voor mensen die het altijd druk hebben. Waar veel andere mindfulness apps elke dag minstens 10 of 20 minuten van je tijd vragen, richt Buddhify zich op ‘on-the-go meditatie’ – oefeningetjes die je altijd en overal kunt doen. En een Buddhify lidmaatschap kost je slechts $30 per jaar.

Lees meer

Recommended Posts