Icon-feather-arrow-leftGo back

Mindfulness

In het moment leven met een The Watch Now horloge

Mindfulness. Bewustzijn. In het moment leven. Dat zijn termen die je de laatste tijd steeds vaker hoort. Dat is ook niet zo verwonderlijk. We leven in een hectische maatschappij en daardoor staan we nauwelijks meer stil bij wat er echt belangrijk is: het nu.

Leestijd: 3 minuten |

In het nu leven is geen luxe, maar pure noodzaak

Er zijn tegenwoordig zoveel mensen die het simpelweg niet meer lukt om voldoende rust te nemen, om te genieten van vrije tijd. We moeten altijd maar gaan, gaan, gaan. En dan is er ook nog het beruchte #fomo fenomeen: de fear of missing out. Je voelt je bijna verplicht om elke uitnodiging te accepteren, uit angst dat je de leuke dingen mist, dat je vergeten wordt of geïsoleerd raakt. Maar door overal ‘ja’ op te zeggen wordt je agenda alleen maar voller en de druk groter. Druk zijn is de standaard geworden. Het wordt als normaal beschouwd. Dat is het natuurlijk niet. Wanneer je geen tijd voor jezelf neemt en dagelijks veel stress ervaart, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid en welzijn. Je houdt het misschien een tijdje vol. Maar chronische stress zal uiteindelijk altijd leiden tot problemen. Burn-out, depressie en chronische vermoeidheid liggen op de loer, maar de opgebouwde spanning zal zich op een gegeven moment ook fysiek gaan uiten. Jezelf aanleren om in het nu te leven is dan ook geen luxe, maar pure noodzaak.

Constant achtervolgt door de Tijd
Als je altijd maar druk bent, dan zul je ongetwijfeld bij de tijd leven. Een strakke planning is immers noodzakelijk om alles gedaan te krijgen wat je moet doen, nietwaar? Aan de ene kant is een vorm van tijdbewustzijn noodzakelijk om te kunnen functioneren in deze maatschappij; je moet immers op tijd op je werk zijn, je kids op een bepaalde tijd van school halen, je afspraken inplannen. Aan de andere kant zorgt dat continue op de klok kijken ervoor dat je altijd maar bezig bent met wat je nog gaat doen, in plaats van wat je nu aan het doen bent. Daardoor kun je het gevoel hebben dat de Tijd als een donkere wolk boven je hoofd hangt. Als een schaduw die je achtervolgt en veroordeelt. Dat er nooit genoeg uren in een dag zitten. Dat je op de zaken achterloopt. Dat veroorzaakt die chronische stress. Om nog maar niet te spreken over de gevolgen die dit heeft voor je prestaties. Als je jezelf hierin herkent, dan is het tijd om iets te veranderen in je leven.

Leren in het moment te leven
Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen om jezelf terug te vinden en te leren om in het moment te leven. Om weer plezier te vinden in de dingen die je doet, om rust in je hoofd te krijgen en te zorgen dat je weer lekker in je vel zit. Om weer waardering te voelen voor wat je hebt. Om dankbaar te zijn voor elk moment dat je leeft. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga. Dergelijke activiteiten in je routine brengen kan best een uitdaging zijn. Het vergt nu eenmaal wat zelfdiscipline om ruimte voor jezelf te creëren en ergens een gewoonte van te maken. Maar je kunt ook beginnen met een meer laagdrempelige methode. Gewoon door dagelijks even stil te staan bij het nu. Even diep ademhalen, je bewust zijn van waar je bent en wat je aan het doen bent. Het nu waarderen. Dat klinkt wellicht een beetje abstract. En ook ‘even stil staan’ is voor velen moeilijk doordat ze altijd zo gejaagd zijn. Maar er is iets dat je hierbij kan helpen: een Now horloge.

Een Now horloge
The Watch Now is een initiatief van twee jonge ondernemers die in al hun ambitie en gedrevenheid vergaten om af en toe om zich heen te kijken. Toen ze zichzelf hierop betrapten en er iets aan probeerden te veranderen, merkten ze dat ze behoefte hadden aan een dagelijkse reminder. Zo is de The Watch Now ontstaan. Een stijlvol accessoire dat je helpt om je meer bewust te zijn van het nu. Een subtiele herinnering om even stil te staan bij het nu. Je hoeft je niet constant bewust te zijn van de Tijd. Je kunt ook succesvol en gelukkig zijn als je gewoon dankbaar bent voor het moment waar je je nu in bevindt. Het nu is immers de enige garantie die je hebt.

The Watch Now horloge collectie
De The Watch Now horloge collectie bestaat inmiddels uit drie schitterende series, welke worden aangevuld met unieke verwisselbare straps. Zo is er voor elk individu en elke smaak een perfect exemplaar te vinden. Een prachtig cadeau voor jezelf en voor een ander. En een mooi begin van een nieuw bewustzijn.

Bekijk hier de complete collectie van The Watch Now horloges en gun jezelf elk moment.

Recommended Posts